ЕВРОПЕЙСКИ УЧЕНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ (EUSP) 2018 27-28 ЯНУАРИ 2018 Г., ГР. СОФИЯ

Фондация „Еврика“ получи покана от своите партньори от Форум „Демокрит“ за включване в инициатива на европейския ученически парламент и я подкрепя

 

ЕВРОПЕЙСКИ УЧЕНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ (EUSP) 2018 27-28 ЯНУАРИ 2018 Г., ГР. СОФИЯ

 

Сдружение „Форум Демокрит“ със съдействието на Сдружение „Форум Наука“, Столична Община и Първа английска езикова гимназия – гр. София организират Европейски ученически парламент на тема:
„Бъдещето на мобилността“, който ще се проведе на 27 и 28 януари 2018 г. в гр. София. Форумът има за цел да събере около 50 гимназисти от град София на възраст от 16 до 19 години, които имат интерес към политиката на Европейския съюз и владеят английски език на добро ниво. Под ръководството на експерти младите делегати ще участват в обсъждане на въпроси по различни актуални теми на града и бъдещето на мобилността в него.
Петимата най-добре представили се млади делегати ще участват във финалния европейски ученически парламент в края на месец юли 2018 г. в гр. Тулуза, Франция, като участието ще бъде финансирано от европейските партньори от фондация „Wissenschaft Im Dialog“. Всеки участник ще получи и сертификат, а петимата наградени – специални грамоти.

Вижте цялата програма и кандидатствайте още сега на адрес:
https://nauka.bg/eusp/