Награда „Еврика“ за млад мениджър – Мирослав Мирославов

 

 

Мирослав Мирославов е роден през 1986 година. Завършил е Компютърни науки в СУ „Св. Кл. Охридски“. Кариерата си на Софтуерен инженер започва през  2005 г., като през следващите 10 години работи в три компании, последната от която е Телерик, където се присъединява през 2010 г. Именно там започва и своето развитие като мениджър, ръководейки екип от 10 човека. През 2015 г., заедно с Мирослав Недялков основават софтуерната компания OfficeRnD за управление на гъвкави работни пространства, която е един от световните лидери в категорията. Мотивира го вярата, че работните пространства могат да бъдат нещо повече – платформи, които помагат на хората да се съсредоточат върху работата си, да им предоставят достъп до знания, които не са имали преди, и да ги свържат с професионалисти със сподобитание. Мирослав Мирославов е много амбициран и всеки ден се стреми да помага на гъвкави работни пространства – шампиони на бъдещето на работата, да дава невероятно преживяване на своите клиенти, по-голяма сила на техния бранд и устойчив растеж на техния бизнес.

Към настоящия момент в OfficeRnD, на която Мирослав Мирославов е изпълнителен директор и основател работят над 70 човека в три офиса в София, Лондон и Атланта. Имат над 700 клиента в цял свят, които използват ежедневно софтуера на компанията. Успели са да привлекат инвестиции от международни фондове за  над 4 милиона долара. Приходите им за 2020 г. надминават 4,8 милиона лева. Компанията се ангажира да предоставя качествени услуги, да постига оперативни постижения и да поддържа информацията за своите клиенти сигурна. Сертифицирана е по ISO 27001 и GDPR. Близо половината от клиентите са в САЩ, както и в Европа и Азия.

Мирослав Мирославов е добре познат в IT сферата и изключително много помага на цялата предприемаческа екосистема. Той приема сполетялата ни „перфектна буря“ на 2020 година като предизвикателство и въпреки многото проблеми, успява за кратко време да намали значително разходите и да продължи растежа на компанията с невероятно темпо. За последната година екипът се разрастна от 40 на 70 човека и се увеличиха приходите на компанията с над 70 %.  Мирослав Мирославов успява да затвърди OfficeRnD като лидер на световния пазар в съответната ниша, въпреки пандемията и даже да се възползва от нея като ускорител на тенденцията към по-гъвкав начин на работа. За свое голямо постижение и принос, той смята изграденото доверие и спокойствие на екипа в трудните моменти, вдъхването на увереност, че ще се справят всички заедно и ще излязат по-силни от кризата. Стремежът да допринасяш към общата цел създава стабилност и носи удовлетворение, както на хората, които работят за компанията, така и на техните семейства. Вложенията на някои от най-големите инвеститори в световен план и дългосрочните отношения с множество клиенти и партньори, също са признак за ангажираността и доверието към OfficeRnD и визията, която създава Мирослав Мирославов. Само през 2020 г. компанията успя да добави над 200 клиента в цял свят, а плановете за 2021 г. включват отваряне на офис в Австралия, разрастване на екипа до 130 човека и привличане на много сериозен капитал от международни инвеститори.

Визията на OfficeRnD е, че бъдещето на офисът е там, където хората се чувстват най-продуктивни –  било то в дома им, в близкия споделен офис или в корпоративния им офис. Платформата на компанията позволява това да стане реалност. От своя страна, тази промяна води до по-качествен живот на хората, в следствие на по-малко транспорт, по-малко стрес и по-чисти и зелени градове.

Партньорите и контрагентите на Мирослав Мирославов са категорични, че той е рядка комбинация от проницателен бизнесмен, надарен инженер и обаятелен лидер. Най-впечатляваща е неговата трансформация от софтуерен инженер към способен и ефективен мениджър на компания с над 70 човека персонал на три континента. Това за всеки е огромно предизвикателство и се постига само с ясен фокус и целенасочена работа.

Специализираното жури присъди наградата „Еврика“ за най-добър млад мениджър на 2020 година на Мирослав Мирославов за: развитие на глобален бизнес с ясен фокус; изключителен ръст в растежа на бизнеса; умело съчетаване и развитие на специализирани (софтуер) и управленски компетентности.

 

За отлично представяне в конкурса с почетен диплом се награждава:

  • Боряна Узунова – предприемач и основател на три активни компании в България и света, посветени на елиминирането на отпечатъка от модната индустрия (Kool and Konscious; Impakt_ID; NOLD) – за развитие на бизнес проекти в съответствие с най-съвременните тенденции в стратегията и политиката на Европейския съюз; създаване на бизнес с кауза – отговор на глобалните технологични и климатични предизвикателства пред човечеството; умело съчетаване и развитие на професионални и лидерски компетентности.